Kuchaři vítejte

naše parta

Vejce

vejce...

05.10.2010 18:24
Vejce   Téma: Struktura, složení, význam   Význam Ø     z hlediska výživy patří k nejdůležitějším potravinám Ø     kombinaci s bramborami nebo obilovinami mohou být vhodnou alternativou pro maso a...

Tuky

tuky...

05.10.2010 18:26
Téma: Tuky   Charakteristika Tuky mají nejvyšší energetickou hodnotu ze všech potravin. V tucích jsou rozpustné vitamíny A, D, E, K. Tuky jsou bílé, čiré, žluté nebo žlutozelené, charakteristickou vůni i chuť. Přepálením tuků vzniká zdraví škodlivá látka – akrolein.   Dělení...

Zařízení závodů Zdroje a druhy en. až Varne kotle

zz

05.10.2010 18:34
Téma: Zařízení pro tepelné zpracování  pokrmů   Hlavní výrobní činností provozoven společného stravování je tepelné zpracování pokrmů. Suroviny jsou zpracovány podle technologických postupů vařením, dušením, pečením, smažením. Vybavení provozoven odpovídá sortimentu, množství a...

Technologie BP

BP

11.10.2010 20:01
  Bezmasé pokrmy Význam BP : snižují spotřebu masa ve stravě obohacují (vitamíny, minerální látky hlavně u zeleninových, luštěninových, obilných  pokrmů), a zpestřují jídelníček jsou lehce stravitelné někdy je zde časová úspora oblíbená je možnost kombinace různých...

Bezmasé pokrmy z vajec

bp vj

11.10.2010 20:08
  Bezmasé pokrmy z vajec   Pro přípravu vaječných pokrmů používáme pouze čerstvá slepičí vejce.   Nepodáváme vejce nedokonale tepelně upravená (řídký žloute) pro možnost nákazy salmonelou .   Vejce vařená ve skořápce Vejce vložíme do vařící vody a vaříme : naměkko - 2 - 3...

Další učivo z TE

TEchnologie učivo ...(???)

18.10.2010 18:20
Omeleta se špenátem - 130g - minutka - na pánvi rozehřejeme tuk, přilijeme osolená vejce, promícháme je vidličkou a necháme mírně zapéci. Do středu omelety navršíme porci upraveného špenátu, omeletu opatrně zabalíme a na mírném ohni dopečeme. Hotovou omeletu překlopíme na teplý talíř a...

Ohřívací stoličky......

Zařizení pro tepelné zpracování pokrmů

18.10.2010 18:28
Téma: Zařízení pro tepelné zpracování  pokrmů OHŘÍVACÍ STOLIČKY   -         jsou určeny pro vaření ve velkých a těžkých nádobách -         malá výška usnadňuje...

Technologie Hovězí maso

nový zápis kliknězte zde

15.11.2010 16:53
  Téma : Pokrmy z hovězího masa   Hovězí maso řadíme mezi masa jatečných zvířat. Získává se z jalovic, býků, krav a volů. Nejkvalitnější je z kusů do stáří dvou let. Maso je červené (kratší tepelná úprava) mírně  prorostlé tukem (lůj, bílé barvy) u starších kusů je temně...

Technologie Krájení na plátky - závitky

pro zobrazení dalšího učiva klikněte zde

28.11.2010 18:33
  Krájení  na  plátky -  závitky Španělský  ptáček Omyté  maso  nakrájíme  na  plátky,  naklepeme, osolíme  a  potřeme  hořčicí.  Plátky  naplníme  hranolky  slaniny,  měkkého  salámu, kyselým ...

Technologie poslední Hovězí maso

pro zobrazeni učiva kliknout zde

03.01.2011 16:40
Téma : Pokrmy z hovězího masa   Maso upravené v celku - hovězí pečeně (dušené hovězí pečeně)   Hovězí pečeně přírodní (Přírodní hovězí pečeně)   Předběžně upravené hovězí maso ze zadního protkneme slaninou , osolíme, opepříme. Maso opečeme po všech stranách na připraveném...

Telecí Maso

nový učivo

11.01.2011 19:18
Telecí maso Význam telecího masa a jeho použití Telecí maso patří mezi bílé druhy a je velmi vhodné na přípravu diet a pro diferencovanou stravu. Má světle růžovou barvu, ledvinka je obrostlá lojem. Syrové maso je cítit po mléce. Telecí maso má velké množství vody a poměrně rychle se kazí, je...

Vepřové maso

pro zobrazení učiva klikněte zde...

13.02.2011 16:21
  Téma: Pokrmy z vepřového masa Získáváme z prasat - vepřů nejkvalitnější vepřové je z kusů ve stáří 7-10 měsíců o hmotnosti 110 kg. Maso je hlavním produktem, dále jsou využívány vnitřnosti, krev a tuk - sádlo. Vedlejšími produkty je kůže a střeva (18-20 metrů ). Na jakost má...

VM pokračování

klik zde

27.02.2011 17:59
Příprava plněných mas - kapsy Vitoša vepřový bůček jemně mletý vepřový a hovězí ořez, sůl, pepř, cibule, vejce, žemle, hrášek a dušené žampiony, do šťávy přidáme rajský protlak Vepřový bůček na turistický způsob žemle na kostičky, mléko, vejce, slanina, kapie, sůl, pepř, petrželka, kmín Vepřový...

VM další učivo

klik tady....

21.03.2011 20:52
    TÉMA: Vepřové hody   Speciální výrobky české kuchyně   Patří mezi tradiční české slavnosti, na niž se připravují mnohé speciality. V časech minulých se tradiční „ zabijačká “,připravovala v zimním období tzv. masopustu. Důvodem byla i kazivost výrobků - nebyly...

Moje další stánky

www

02.02.2011 12:19
www.filmworld.webnode.cz nově aktualizované.... www.harryho-svet.webnode.cz

Naše praxe....

Novinky

Informace pro žáky

15.06.2010 16:17
https://kucharskeprace.rajce.idnes.cz fotky k1 od třídní   další fotky na rajčeti stačí napsat https://rajce.idnes.cz do vyhledávání napsat oveckajimmy a tam najdete fotky ze zoo a pivovaru anebo do vyhledáváni na tom webu napište kucharskeprace1 jsou tam fotky druháků a třetáku a dinopark

Návštěva pivovaru